Notice This website is under construction.

Hos Plantasjen skal alt spire og gro. Bare ikke strømregningen.

Publiseringsdato

25 Jan, 2022

Strøm er en stor utgiftspost for Plantasjens utsalgssteder. Å finne en kompetent leverandør er derfor avgjørende.

– Vi er helt avhengig av en strømleverandør med et levende forvaltningsmiljø som kan sikre oss de laveste strømprisene og bidra til at vi unngår plutselige svingninger i energikostnadene. Her er Entelios en av de beste i bransjen, sier Thomas Angell, økonomisjef i Plantasjen Norge.

Et av Nordens største hagesentrer har gått sammen med industrikonsernet KB Gruppen for å bli store på innkjøp. Sammen kjøper de mellom 70 og 80 GWh strøm. Det tilsvarer årsforbruket til rundt 4000 eneboliger.

Forvalter
Plantasjen/KB Gruppen har gitt Entelios fullmakt til å handle strøm for hele porteføljen på det åpne markedet. Forvalterne i Entelios har teft og erfaring på hvordan strømprisene endrer seg og handler i kortsiktige og langsiktige kontrakter, alt etter hva de tror lønner seg best.

– Vi sparer mange hundre tusen kroner årlig på strømregningen ved å ha gode rådgivere på strøm. Det gode analyse- og forvaltningsmiljøet er et av de sterkeste kortene til Entelios, sier Jonny Eriksen, innkjøpsansvarlig i KB Gruppen.

KB gruppen har blant annet stålindustri, betong, grus og entreprenørvirksomhet fordelt på en rekke underselskaper over hele landet. Plantasjen har over 100 utsalg og nær 400.000 kvadratmeter med levende planter under tak i Norge og Sverige som skal ha lys og varme døgnet rundt, sommer som vinter. Strømregningen er en stor utgiftspost på regnskapene deres og begge selskapene er opptatt av å sikre seg markedets beste betingelser.

– Vi driver industriell virksomhet med høyt strømforbruk og er avhengig av de beste prisbetingelsene for å være konkurransedyktige. Samtidig er kraftmarkedet krevende og komplisert å forholde seg til. Derfor lette vi etter en solid og stabil leverandør med høy kompetanse på handel med strøm. Entelios innfridde på alle disse områdene, sier Eriksen.

– Energibransjen er uoversiktlig og det er mange useriøse aktører som forleder kundene sine. Vi vet at Entelios er en seriøs aktør som opererer åpent og ærlig, i forhold til betingelser og prispåslag/provisjon. Vi stoler på rådene de gir oss og vi har erfart at de tenker kundens beste, sier Eriksen og legger til:

– Det var grundige vurderinger som lå til grunn for at vi fornyet en treårig avtale med Entelios. Entelios behandler oss som en stor og viktig kunde. Vi får tett personlig oppfølging og gode økonomiske betingelser.