Notice This website is under construction.

Egby Vindkraftpark; en sterk aktør i en bransje i medvind

Vindkraft som energikilde har blitt et slags symbol på alt som er miljø- og klimavennlig. På lille Egby på Ölands østkyst ligger fire av Sveriges totalt over 5000 vindturbiner. Hele Egbys produksjon, cirka 14 GWh/år, selges via Entelios på det åpne strømmarkedet.
– Egbys vindkraftverk er en pålitelig vindkraftprodusent og partner, fastslår Tomas Lundin, Key Account Manager, hos Entelios.
Turbinene går for fullt og den svenske vindkraften produserer mer strøm enn noen gang.
Vindkraft er den fornybare energikilden som øker mest og står i dag for 15-20 prosent av Sveriges strømproduksjon, sier Per Carlsson, konsulent med solid erfaring i vindkraftmarkedet.
Han er ansvarlig for driften av Egby vindkraftverk på Öland og er administrerende direktør i en del av Ventosumparken på Falkenberg, som er en av de eldste vindparkene i Sverige. Begge virksomhetene eies av eiendomsselskapet Balder. Totalt produseres det cirka 20 GWh (energi tilsvarende strømforbruket til 800 villaer per år).
– I begge tilfeller samarbeider vi med Entelios om salg av strømmen, opplyser Per. Entelios er både en kreativ og tilgjengelig samarbeidspartner. I en bransje og et marked med raske svingninger føles det trygt å ha en partner som har ekspertise og som alltid er på tærne…
Egby Vindkraftverk AB ligger i Borgholm kommune på østsiden av Öland. Landskapet er flatt, det blåser nesten konstant, og gir vinden fritt spillerom. Det fruktbare samarbeidet med Entelios har pågått i mange år – i skikkelig god medvind kan man si.