Økt optimisme kan løfte kraftprisen

Økt optimisme kan løfte kraftprisen

Lysere utsikter i verdensøkonomien kan sette sitt spor på kraftprisen fremover.

Spot- og terminprisene har gått nedover de siste ukene, og denne uken er intet unntak. De fallende prisene skyldes bedring i ressursbalansen i Norden og en nedgang i råvare- og energiprisene internasjonalt.

Tørr høst
Regnet har øst ned over Norden og bidratt til gode forhold i ressursbalansen. Men, ifølge prognosene går vi en litt tørrere sensommer og høst i møte. Noen prognoser sier at det skal vært relativt tørt helt frem til september bikker oktober. Prognosene er som vanlig usikre, men markedsaktørene tør ikke se bort fra at dette kan skje.

Gode nyheter
Parallelt er det økt optimisme i de finansielle markedene. Dette har bidratt til et løft de siste dagene. Etter en lengre periode med negative nyheter og steile fronter i handelskrigen, forbereder sentralbankene seg på å stimulere økonomien. Fra Tyskland er det blant annet snakk om å stimulere økonomien med underskudd på statsbudsjettet.

Dette er gode nyheter for de finansielle markedene, og aksjebørser verden over har derfor opplevd en rekyl de siste dagene. Det er også større kjøpsvilje i råvaremarkedene, noe som bidrar til et løft i råvareprisene.

Skal prisene opp?
Optimismen i de finansielle markedene gjør at prisene i det nordiske kraftmarkedet har sluttet å falle, og markedsaktørene forventer nå høyere spotpris fremover. Terminprisene på lang sikt stiger også denne uken. Dette kan selvfølgelig være veldig kortsiktige bevegelser, men man skal heller ikke utelukke at dette kan være et veiskille. Her gjelder det å følge godt med.

Grafene fra sending kan lastes ned her. Har du ikke tilgang til YouTubekan du se sendingen i vårt nyhetsrom.

  • Se ukens kraftkommentar

 

Entelios følger utviklingen i energimarkedene tett og sender markedsoppdatering ukentlig

Ja takk, jeg vil motta informasjon fra Entelios