Økonomisk pessimisme gir prisfall

Økonomisk pessimisme gir prisfall

​Steile politiske fronter og svake økonomiske indikatorer har skapt store svingninger i de finansielle markedene de siste ukene.

Denne uken er det store bevegelser både i finansmarkedene og råvaremarkedene. Svake økonomiske indikatorer, fra blant annet Tyskland, gjør aktørene i markedet mer pessimistiske. Dette har vært med å trekke råvareprisene videre nedover denne uken.

Lavere vekst i økonomien
Prisene på kull, olje, gass og CO2 har falt videre nedover siden forrige uke. Årsaken til prisnedgangen er markedets forventning om lavere vekst i økonomien som følge av den tilspissede situasjonen i handelskrigen mellom USA og Kina, og svake veksttall i økonomien. Dette forventes å føre til svakere etterspørsel av energi til industrien.

Stabiliserer seg
De siste ukene har vått vær bidratt til å gi påfyll av vann og bedret underskuddet som har vært i ressursbalansen i Norge. Prognosene forventer en skikkelig våt førstkommende helg, men deretter mener meteorologene at været skal stabilisere seg rundt normalen. Ressurssituasjonen ser ut til å stabilisere seg på normale nivåer, noe som skal være mer enn nok til å berge oss gjennom neste vinter.

Spotprisen faller noe tilbake sist uke. Det er også en liten nedgang i terminprisene.

Grafene fra sending kan lastes ned her. Har du ikke tilgang til YouTubekan du se sendingen i vårt nyhetsrom.

  • Se ukens kraftkommentar

 

Entelios følger utviklingen i energimarkedene tett og sender markedsoppdatering ukentlig

Ja takk, jeg vil motta informasjon fra Entelios