Brexit plan B gir ingen avklaringer

Brexit plan B gir ingen avklaringer

Usikkerheten har hersket i de finansielle markedene den siste tiden.

Hint om at samtalene mellom USA og Kina viser fremgang har gitt positive signaler til de finansielle markedene. Det britiske parlamentets overveldende nedstemning av Brexit-avtalen ble også tolket som lavere risiko for en "Hard Brexit". De globale råvareprisene, som også inkluderer europeiske strømpriser, har reagert med å stige den siste uken, og dette har påvirket de nordiske terminprisene på strøm.

Theresa May skulle legge frem "Plan B" for parlamentet på mandag, men det viste seg at "Plan B" var å gå for "Plan A". Dette ga ingen avklaringer til markedene og usikkerheten forble. Samtidig fortsetter oppgangen i kull- og CO2-prise og drar opp kraftprisene i hele Europa.

Kulden som var varslet ser ut til å bli utsatt og moderert. Spotprisen stiger, men ikke så mye som markedet forventet for en uke siden. Noe mildere temperaturer er en av årsakene til dette. Fremover ser det også ut til å komme mer nedbør enn tidligere varslet, men for februar under ett, er det fremdeles varslet kaldt og tørt. Om det kommer en periode med under normale temperaturer og nedbør, vil dette svekke ressursbalansen ytterligere og kan sørge for at de høye prisene blir værende gjennom vinteren.

Har du ikke tilgang til YouTubekan du se sendingen i vårt nyhetsrom.

  • Se ukens kraftkommentar

 

Entelios følger utviklingen i energimarkedene tett og sender markedsoppdatering ukentlig

Ja takk, jeg vil motta informasjon fra Entelios