Jotun setter farge på verden med strøm fra Entelios

Jotun setter farge på verden med strøm fra Entelios

- Som en profesjonell kunde undersøker vi jevnlig hva markedet kan tilby, men vi har ikke funnet noen alternativer som er tilnærmet like gode som Entelios innen kraftforvaltning. Entelios er best i klassen.

- Vi har hatt porteføljeforvaltning av strøm siden 2001. Vi var kunde hos Statoil og valgte å følge med over til Entelios da Statoil ble kjøpt opp. Da gjorde vi en grundig vurdering og valgte å bli med videre. Vi synes samarbeidet med Entelios fungerer veldig bra, sier controller John Fuglerud i Jotun Decorative Paints i Sandefjord.

Entelios leverer 30 GWh til Jotun i Norge. Strøm utgjør en liten del av Jotuns totale kostnader, men likevel er det snakk om over 10 millioner kroner per år bare i Norge.

- Som en profesjonell kunde undersøker vi jevnlig hva markedet kan tilby, men vi har ikke funnet noen alternativer som er tilnærmet like gode som Entelios innen forvaltning. Entelios er best i klassen. Selskapet har et tverrfaglig team som spiller hverandre gode, sier Fuglerud.

I de fleste av de 11 årene som Entelios (og tidligere Statoil) har levert strøm til Jotun, er det oppnådd gode resultater i form av gunstige priser for Jotun. Men noen år har vært mindre gode.

- Alt handler om resultater, men det er viktig å se resultatene over tid. Ingen klarer å være best hvert eneste år. Vi er trygge på at Entelios har kompetente mennesker og en riktig strategi. Derfor er det ingen tvil om at vi vil fortsette kundeforholdet, sier Fuglerud.

 

Fakta om Jotun:

  • Jotun er Norges ledende produsent av maling og pulverlakker.
  • Jotun er et internasjonalt konsern bestående av 63 selskaper i 45 land – og med representasjon i mer enn 100 land verden rundt.
  • Jotun har 37 produksjonsanlegg i 21 ulike land.